onsdag, juli 09, 2008

Dagens visdomsord: Glöm inte att växla från snorkel till regulator när du går längre ner under vattnet.
Detta fick jag lära mig idag genom att glömma.
Det är så att jag och Pillan går och lär oss dyka den här veckan och har idag varit för andra gången på Dalbybadet med våra två andra kurskamrater och gjort olika dykövningar.
Började i måndags med ett enda jättelångt teoripass, det var meningen att vi skulle dyka då men vissa ändringar gjorde att vi istället hade ett enda långt teoripass från 09.00 till 18.00 med en massa mer eller mindre bra filmer och en massa snack om allt som har med dykning att göra.
Med tanke på att jag och Pillan har suttit och pluggat flera kvällar i rad inför kursen så blev det ganska mycket på en gång.
Igår gick vi iaf i vattnet (efter att ha gjort det skriftliga provet som ingår i kursen) med full utrustning och det kändes skumt att kunna andas och se som vanligt under vattnet. Att sitta på botten och att simma var också något som kändes skumt och som inte var helt lätt att få ordning på från början. Man flöt iväg och hamnade på fel håll och hamnade på botten när man skulle upp och liknande.
Men efter ett tag gick det bättre och idag var det inga större problem.
I morgon ska vi ut till Ön i Limhamn och dyka i havet. Ska bli kul och skönt att slippa den trånga poolen och att få se nåt annat än smutsen på botten och sprattlande ben från badgäster.
Pillan påpekade att det var som filmen "Hajen", där man ser folk som badar från hajens point of wiev. Just add music. :-D

Skulle vara kul att filma oss under vattnet. Får se vad som händer i framtiden. Kanske blir möjligt nån gång.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kan bli möjligt för under $50 tom! http://underwaterhouse.sfe.se/ ;D