lördag, april 19, 2008

Så var det klart. Jag kommer att bli stridsfordonsförare eller skytt. Utbildningen börjar vecka 18. Alltså inte nästa vecka men veckan därpå.
Igår fick alla reda på sina beffattningar som till slut blivit spikade.
Väldigt skönt eftersom det har varit lite osäkert om jag skulle hinna med körkortet i tid och många andra om och men. Känns toppen! :-D
Men först är det skjutveckan i Kosta i Småland som drar igång nästa vecka. Då ska vi öva allt vi lärt oss med korridor bakåt/framåt, blixtlås och eldöverfall med skarp ammunition. Tidigare har vi bara skjutit med lösa skott under övningarna och med skarpa på skjutbanan.
Som vår kompanichef sa: "Verkligare än så här blir det inte i lumpen."

Under veckan som gått så har vi övat spaning och eldöverfall. Har varit ute två nätter och spanat på Alfa och Bravo som försvarat olika objekt i området. Sedan har vi gjort eldöverfall mot dem mitt i natten. Detta gick lite blandat. Vissa lyckades och vissa inte. Vi kom inte ens fram.
Tanken vara att Hotel Charlie skulle anfalla framifrån och vi från Foxtrot Delta skulle understödja med ett anfall från sidan.
Men när väl Hotel Charlie anfallde så hade vi gått vilse i ett träsk och klaffsade runt i gyttjan.
Så HC blev tillfångatagna av de försvarande som inte visste vad dom skulle göra med dem så de släppte dem igen.
Det skulle de inte gjort för HC anföll en gång till och hoppades på att vi skulle komma fram och hjälpa dem. Men vi var fortfarande inne i träsket och HC blev tillfångatagna för andra gången.

När vi till slut gett upp och hittat ut ur träsket var övningen redan över och vi fick gå hem igen.
Så vi fick aldrig skjuta ett enda skott under den övningen. :-P