söndag, april 27, 2008

I fredags kom vi hem från skjutveckan i Kosta, Småland.
Det har varit svettigt men helt okej kul.
Har skjutit en massa skarpt på pappfigurer i terrängen och kört allting vi övat med skarp ammo.
Kosta skjutfält var i övrigt ett riktigt mysigt ställe. Fina barracker och mysig natur.
Där fanns en liten matsal och alla bodde i tvåmans rum. Förutom jag som hade ett tvåmansrum ensamt eftersom det blev udda. Skönt!
Det var som att vara på ett sommarkollo fast med militär inriktning. De hade till och med bilder på små björnar på sänglamporna. :-P
Men fasen var det finns mycket sten där. Överallt där man tror att det är mjukt att sitta finns det en hård sten under den mjuka mossan eller gräset.
Har räknat upp till 22 blåmärken men det finns nog fler. Det tog på krafterna att kravla runt och skjuta i småländska skogar.

Igår, lördag, var jag och Pillan i Köpenhamn och shoppade och njöt av det vacka vädret. Köpte en skjorta och Pillan lite annat.
Det var verkligen fullt med folk på Ströget och det gällde att hamna i rätt ström så man kunde ta sig fram.
När vi var klara i Köpenhamn City åkte vi med tåget till Österport och varuhuset Fields.
En stående tradition när vi är i Kph. Det och att handla på New Yorker. Det har öppnat på Center Syd i Sverige också men jag föredrar ändå att handla i Kph.
På Filelds letade vi skor tillsamans med en massa annat folk. Jag hittade ett par jag ville ha men tyvärr så fanns de inte i min storlek så vi tog en glass och åkte vidare mot malmö ist.

Väl på bron så fick vi reda på att inga tåg kunde åka in i Malmö C eftersom de hade ett tekniskt fel och vi blev istället avsläppta på Svågetorp tillsamans med resten av tågets passagerare.
Detta ställde till det lite för oss eftersom vi skulle iväg till Josse och Mattias och äta innan vi tillsamans skulle iväg och se musikalen "Blodsbröder" på kvällen.
Men det löste sig eftersom vi lyckades ta oss ombord på en överfull stadsbuss som med sin arga chaufför tog oss till Gustav där vi trängde oss av.

Sen käkade vi god pizza hos Josse och Mattias från deras favoritpizzeria New York som ligger
runt hörnet där de bor.
Sen traskade vi i den underbara varma kvällssolen ner till Skånes Dansteater i Västra hamnen och tittade på Blodsbröder. Den var grymt bra.
Kan jag rekommendera att se. :-)

Satt och snackade hos J och M efteråt och fick lite tips inför min och Pillans planerade ihopaflytt i höst. Ska bli riktigt kul.

I morgon ska jag påbörja min befattningsutbildning på Stridsfordon 90.
Vi måste göra en del tester först så de ser vem som är bäst på att skjuta och vem som är bäst på att köra. Vet inte om vi kommer börja med det im men vi ska iaf dit extra tidigt på morgonen.
Det får jag berätta mer om senare.

Inga kommentarer: