lördag, februari 23, 2008

Jösses vad det blåste igår.
Det var ganska svårt att stå still i givakt och samtidigt hålla i fältmössan så att den inte blåser iväg. Willers gömde sig bakom mig när de kraftigaste vindarna kom blåsande. Hon ansåg att jag stoppade det mesta av vinden. Frågan är om det var bra eller dåligt. Betyder det att jag är stor och stabil eller tjock? :-P

I övrigt har det varit en bra vecka. Otroligt vad man glömmer fort vad man gjort under veckan.
Minns iaf att vi har marscherat ca 1,5 mil och lärt oss ta hand om våra fötter så vi slipper skavsår och liknande. När vi slagit läger för lunch så satte vi som vanligt ut vaktposter.
Widell tyckte det var kallt (vilket det var) och rullade ihop sig till en boll i sin värmejacka (liknar en stor dunjacka) och låg alldeles stilla. Kapten Stjernberg som kom förbi undrade om han kamouflerat sig som en stor grön sten. På avstånd hade man faktiskt kunnat tro att det var en sten. Inte ens vapnet stack ut.
Har saknat mina stridhandskar under veckan. Visserligen är de sönder och för det mesta blöta men fasen vad man fryser om fingrarna utan dem. De låg tydligen hemma så nu har jag fått tillbaks dem.
Vi har även fortsatt med vår sjukvårdsutbildning. Lägga första förband på olika delar av kroppen bland annat. Och att ta hand om olika skador. Som tex. skott och splitterskador i armar, ben, huvud, hals och de värsta av alla, bukskador. En hål i magen är inte spec nice.
Lite låtsassår av latex, blodpåsar och kamrater med bra skådespelartalangar gav övningen en obehaglig känsla av realism.

Vi har också haft orientering och jag har faktiskt börjar fatta det där med karta och kompass nu.
Har även haft föresläsningar om CBRN. CBRN står för Chemical Bioligical Radiological and Nuclear, vapen som du INTE vill stöta på. Det handlar alltså om olika typer av hemska vapen som innehåller eller är gas, bakterier, radioaktiva, kemiska osv.
Intressant men skrämmande.

Så efter en blåsig gårdag åkte vi hem igen. Väldigt skönt med helg.

1 kommentar:

Cissi sa...

Stor o stabil, Jonathan, stor o stabil!
Var inte du en av dem som letade efter orienterings-kontrollen i buskarna borta på ÖT när vi hade orientering i hm 2:an? Det var inte roligt.. Hoppas orienteringen är roligare nu.. Fast säg det inte till Lars isåf, han kan bli lessen... (fick mig nu att fritt associera till larsofiner...)
Halt! Givakt! Vänster oooom... Marsch!