tisdag, augusti 12, 2008

Igår: Svinkul "King of the Hill" strider med stridsforodonen.
idag: svintråkig blöt övning i bushen där vi jagade efter en terrängbil som skulle vara ett stridsfordon.

Så jag skriver om igår :-)
Igår hade vi våran första King of the Hill kamp. Sex vagnar och alla hade olika starlägen i övningsområdet. Alla mot alla och för att vinna måste du vara 3-5 meter från flaggan när tiden tar slut. Detta är inte det svåra, det svåra är att överleva så länge.


Vår vagn vann faktiskt en gång. Efter att ha kört runt i området ett bra tag utan att träffa på någon alls så stötte vi på 2 vagnar på ett fält som var utslagna. Spänningen höjdes. Var var den som slagit ut dem? Satt han och lurade i buskarna och siktade på oss just i detta nu eller fanns han nånstans runt flaggan?
Så vi tog det försiktigt och körde och stängde av motorn flera gången för låta vagnchefen att lyssna efter muller från andra vagnar.
Tredje gången vi stannade och lyssnade fick vagnchefen plötsligt en jäkla fart och ropade att jag skulle sätta igång motorn och fort som fasen svänga in av vägen och in i skogen till vänster.
Sagt och gjort vi svängde in i skogen och upp på en hög kulle där vi kunde blicka ner mot vägen vi just stått på.
Och där kom den andra vagnen. Hade vi tagit lite längre tid på oss hade den skjutit oss där bak och datorrösten i vagnen hade vänligt men bestämt meddelat att vi blivit utslagna.
Men nu var det vi som hade övertaget. Bokstavligt talat. Deras skytt kunde inte få syn på oss men när han väl gjorde det var vi för nära varandra för att kunna avfyra så båda vagnarna backar från varandra men vår skytt var snabbast och skjuter sönder den andra vagnen. Kändes gött och stå på kullen och se vagnen nedanför stå och blinka och visa att den blivit utslagen.

Men det fanns två vagnar kvar i området och när tiden började ticka ner på allvar rusade vi med vagnen mot flaggan och fick syn på en annan vagn som gjorde samma sak.
Men ännu en gång var vi snabbast och sköt vagnen strax innan den kommit fram. Sedan tog tiden slut och vi stod som ensamma segrare. Den sista vagnen hann aldrig fram till flaggan ens.

Sånt är kul! :-D

Idag har det varit trist och regnigt så det enda jag tänker skriva om det är ett citat:
"Om terrängbilen är framför oss är den fientlig, om den är bakom oss är den med oss. Om den inte ligger bakom oss och skjuter på oss förstås, då är den också fientlig."
Klara order fårn Kapten Johnsson.

I morgon ska vi vara ute under natten och öva i mörkret med våra nightvisiongoggles eller bildförstärkare som det kallas på svenska.
Kan bli kul... men också slitit Vi får väl se.

Inga kommentarer: